Kindercoachingspraktijk Jeannette Steenbergen

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeannette Steenbergen. Ik ben getrouwd en we hebben drie kinderen.Na mijn Pabo-opleiding heb ik de opleiding ‘Remedial Teacher’ en ‘Speciaal Onderwijs’ gevolgd. Daarna heb ik de ‘Master SEN’-opleiding afgerond en nog diverse cursussen gevolgd.

Ik werk al zo’n 15 jaar als intern begeleider in het basisonderwijs en daar heb ik me altijd al bezig gehouden met de sociaal-emotionele ontwikkeling en het gedrag van het kind. Vele gesprekken met kinderen en ouders maakten mijn passie voor het coachen steeds groter. Daarom heb ik de kindercoachopleiding gevolgd.

Naast mijn baan als intern begeleider, werk ik als (kinder)coach en sociale vaardigheidstrainer. Ik vind het prachtig om samen met het kind een weg te vinden naar meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Aan de hand van een gesprek met de ouder(s) en het kind probeer ik helder te krijgen wat het probleem is, maar vooral wat we willen bereiken. Hoe zou ik me willen voelen? Wat wil ik kunnen?

Wanneer ga je naar een (kinder)coach?

Stilstaan voor een rood stoplicht waar je het gevoel hebt dat je geen stap verder komt en je ongeduldig wordt, zorgt dat je de juiste weg naar een oplossing mist. Als coach leer ik het kind bewust om te gaan met het probleem, maar vooral welk doel het kind wil bereiken. Het kind ontdekt samen met mij wat al wel goed gaat, wordt zich daar bewust van en gaat op weg naar een groen stoplicht. Dan kan het kind weer vooruit kijken en de gevonden oplossingen toepassen bij eventuele andere hobbels op de weg. Met behulp van concrete materialen maak ik het inzichtelijk, bijvoorbeeld door de cijferketting, het stoplicht of de gevoelsthermometer.

Contact

Voor vragen of het maken van een afspraak ben ik bereikbaar op van maandag t/m vrijdag via onderstaand telefoonnummer of mailadres. Wanneer ik niet in de gelegenheid ben om de telefoon op te nemen, spreek dan gerust de voicemail in en ik bel zo spoedig mogelijk terug. Een mailtje sturen mag ook altijd.

Jeannette Steenbergen
Telefoon 06 – 12979938
Email: jeannettesteenbergen@outlook.com

Link naar ‘Ik leer leren’ – ouder
Link naar ‘Ik leer leren’ – jongeren
Link naar ‘Ik leer anders’